Friday, August 17, 2007

alahai 016

TAHUN 1998

"Along! Kenapa adik beli handphone baru ni tak ada line?" Adikku mengajukan pertanyaan yang membingungkannya.
"Mana handphone tu? Bak sini Along nak tengok." Pinta aku ingin tahu kenapa perkara ini boleh berlaku.
"Handphone ni NOKIA jugak, tapi kenapa tak ada line. NOKIA dulu ada line." Keluh adikku.
Puas aku membelek-belek handphone NOKIA tu, tapi tak ada apa-apa masalah pun. Last sekali aku tanya dia, "01?"
Dia jawab, "016". Aku tergelak besar. Dia terpinga-pinga lagi....
Dulu pakai 01 apa?"
"013".
"Kat umah ni tak coverage 016 la!"
Ha ha ha. Kesian adik aku tu... dia masih tak faham kenapa NOKIA dia tak ada coverage!

Friday, August 3, 2007

singapore

27-39 july 2007 pergi singapura ziarah emak saudara kat hospital changi. Alhamdulillah emak saudara saya tu dah beransur pulih. sepanjang kat sana berpeluang juga jelajah singapura dengan menaiki LRT dan MRT nya... best...

adikku accident

petang semalam (2/08/07) aku pi ziarah adikku terlantar kat hospital PPUM. teruk mukanya.

ceritanya; dia tumpang member, seorang pemandu yang tidak ada lesen. kereta pulak tu kereta pinjam; siap dengan modified enjin cc besar tak padan dengan kereta. adik saya ini (ada lesen memandu) menasihatkan kawan dia supaya jangan bawa laju sangat; si mat tak ada lesen ini pun mulalah nak tunjuk lagak; nak test power kereta, memecut macam orang gila sawan. bayangkan dalam kawasan taman perumahan pun laju nak gila; akhirnya hantam proton perdana. mangsanya adik saya ni teruk cedera kat muka. yang si budak tak ada lesen ni, cuma pesakit luar ajer....
tapi walau bagaimana pun sekarang ni dah beransur pulih; sebab muka sahaja yang cedera.

Wednesday, August 1, 2007

masa kecik




masa kecik-kecik dulu teringat aku; aku ni sungguh pemalu... sampai tak nak keluar rumah. nak pakai baju baru hari raya pun aku malu nak keluar rumah. sampai aku ambil keputusan nak pakai t-shirt saja nak pergi solat raya. mak aku punyalah marah... dipaksanya aku keluar solat raya. mahu tak mahu aku pun pergi juga... bila tengok semua orang pakai baju baru lagi cantik-cantik plak tu.... dalam hati aku berkata, 'nasib baik aku tak pakai t-shirt!'