Friday, August 3, 2007

adikku accident

petang semalam (2/08/07) aku pi ziarah adikku terlantar kat hospital PPUM. teruk mukanya.

ceritanya; dia tumpang member, seorang pemandu yang tidak ada lesen. kereta pulak tu kereta pinjam; siap dengan modified enjin cc besar tak padan dengan kereta. adik saya ini (ada lesen memandu) menasihatkan kawan dia supaya jangan bawa laju sangat; si mat tak ada lesen ini pun mulalah nak tunjuk lagak; nak test power kereta, memecut macam orang gila sawan. bayangkan dalam kawasan taman perumahan pun laju nak gila; akhirnya hantam proton perdana. mangsanya adik saya ni teruk cedera kat muka. yang si budak tak ada lesen ni, cuma pesakit luar ajer....
tapi walau bagaimana pun sekarang ni dah beransur pulih; sebab muka sahaja yang cedera.

No comments: