Wednesday, October 10, 2007

trip to Singapura


(a) 5 october 2007 naik ktm. trip kali ini terkena upper berth plak sebab lambat booking. lebih tujuh jam terkurung dalam ni.
(b) 6 oktober 8:40 pagi sampai Singapura. Inilah barang berharga yang aku kena seludup ke sana; dadah mampat? (dodol)
(c) 9:30 am sampai stesen ktm tanjung pagar, singapura.
dijemput oleh zul dan famili.
(d) 12:12 tgh: pergi ke masjid sultan dengan dehya'.
(f) jumpa kotak rokok terbuang... hmmm seeloknya cara begini boleh mengingatkan remaja supaya jangan merokok.
(g) 6:55 ptg - berbuka puasa kat masjid ghufran.
(h) hmmm ingatkan kat taman tun dr. ismail saja ada masjid al-ghufran ni. solat maghrib, isyak dan tarawikh....
(i) Carta sumbangan berbuka puasa dan moreh.


(j) 10:25 mlm. pergi rumah emak saudara kat bedok. ini pulak warning pada orang yang menconteng dinding. bagus cara ini (tulis pada kertas dan ditampal kat grafiti tu, bukan ditambah conteng lagi dinding tersebut dengan berbagai amaran.)
(k) kat rumah mereka; kitty aku nampak makin berisi. biasalah kerja makan tidur lepas tu tangkap lipas. dia ni kiranya macam pekerja pest control.
(l) pandangan ke luar tingkap.
(m, n, o) 7 oktober 3:20 ptg. on the way ke kompleks tanjong katong; tinjau orang sana shoping kuih, juadah berbuka, dll. ramai sungguh orang kat sana; mcm semut.
(p) 6:45 petang. sebahagian juadah berbuka. hmmm sedap. lepas ni nak balik ke k.l 8:30 mlm zul dan family hantar aku kat Woodland Check Point.
(q) Masuk ke JB naik keretapi ke KL Sentral.
8 Oktober 7:25 pagi sampai KL Sentral. Lepas naik komuter terus balik ke rumah. bersiap-siap ke pejabat; hari ini aku kerja.....

No comments: