Friday, October 21, 2011

Lawatan Pelajar

Seramai 80 orang pelajar daripada sekolah…… mengadakan lawatan ke Galeri Ilmu Sdn. Bhd. Kedatangan mereka di pagi Jumaat ini amat menceriakan suasana pejabat kami. Kepada adik-adik (sebenarnya anak-anak - kerana mereka ini peringkat umur cucu aku) selamat bermusafir, kerana selepas ini rombongan mereka akan terus ke Kuala Lumpur. Hasil risikan sembang-sembang aku dengan bebudak ni, mereka akan ke Planetarium Negara.
Pesanku, "Jauh berjalan, luas pandangan. Belajarlah dengan tekun agar menjadi umat yang berguna. Semoga Allah berkati perjalanan anda semua. Amin."


Info:
MADRASAH DAR ATTAQWA
Pekan Batu 6,21200 Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman.
Tel: 09-6660159 @ 013-9357742 @ email: huffazmuda@gmail.com
huffazmuda.blogspot.com
BHG.PEMBANGUNAN:
No Akaun BIMB: ATAS NAMA MADRASAH DARUL TAQWA (13017010082862 )

BHG PENGURUSAN: No Akaun BIMB: 13017010054692).

Tuesday, October 18, 2011

Kisah Perodua Kembara



 Aku pernah masukkan entry kisah Perodua Kembara:


 
Kisah dalam suku sakat kami punyai empat biji Kembara, jip yang comel, tahan lasak.
Baru-baru ini ada musibah terjadi pada salah sebuah Kembara tersebut. Kembara anak menakan aku telah terlibat dalam kemalangan jalanraya di Lebuhraya Utara Selatan berhampiran Jawi, Seberang Perai.
Jika dillihat keadaan kenderaan ini memang teruk, kiranya totally lost. Tetapi Alhamdulillah, semua penumpangnya selamat tanpa ada sebarang kecederaan serius.

Petikan ucap terima kasih yang aku cuplik daripada FB adik aku:
Asslammualaikum…selamat pagi..slm terima kaseh yg tak terhingga kepada petugas PLUS…MERCY…yg datang secepatnya membantu semasa xcident…jugak buat family semua atas sokongan moral..anakanda Ruzaimi Azizan..Nur Aziah..Nazeri Yusof..terima kaseh…jugak buat teman2 pegawai Amran Ahmad..Said Jan….semua teman2 atas sokongan moral…..♥ ♥ ♥ u all….

Monday, October 17, 2011

Bermacam-macam Watak

Watak-watak di dalam laman sosial: (dipetik dari laman sosial aku, aku pun tidak terlepas daripada watak-watak ni...)

1. MODEL : Tukar gambar setiap hari
2. PENJENAYAH : Tukar nama setiap hari...
3. OVER ACTING @ PERASAN BAGUS : Namanya menggunakan simbol2 sehingga menyusahkan kwn2 nak cari terutamanya ketika kecemasan (Contoh :: 71M@T -> Jimat)
4. WARTAWAN : suka menyebarkan pesanan, walaupun tak penting !
5. PENGGANAS : Suka menyebarkan link yang menakutkan (contoh : sila sebarkan pesanan ini jika tidak anda akan ditimpa kesusahan @ bencana etc)
6. BINTANG FILEM : Suka update status setiap 5 minit
7. BINGUNG : Tidak dapat membezakan ruang untuk wall post atau status -.-'
8. PERASAN HEBAT : Selalu melaporkan dimana lokasi semasa setiap masa ! Contoh ( otw ke Mydin Mall ) kemudian ( di Mydin Mall shopping jap ) kemudian ( karaoke di Mydin Mall ) bla..bla..bla.. Semuanya berlaku dlm 1 jam. So annoying okayy -.-''
9. BUDAK HINGUSAN : Selalu menampilkan gambar dgn gaya aksi ! (contohnya amek gmbr dgn mulut terbuka luas, tak takut ke lalat masuk dlm mulut ?)
10. SHOWOFF : Nak makan pun siap ambil gambar dulu dan dibuat pic profile. MOTIFFFFFF ? :DD
HAHAHA ada yang terasa tak ? which category are you ? trololol :PP

by : Khazinatul asrar